lørdag 9. januar 2021

Endelig en god dag på isen!

 

Endelig ble det en god dag på isen og med en solid fiskefangst i tillegg. Alle fikk fisk på isen i Sveio i dag!

Men så STORE var ikke fisken vi fikk. Bildet til Frank øverst i innlegget her lyver nok litt, for den største var nok ikke mer en kanskje 150g hvis man runder mye oppover.

Småfisk til tross, ja så ble det likevel en flott dag på isen der Frank var først på plass og hadde borret klart noen hull da turbloggeren ankom rundt klokka 10.

Vi fikk snart ut 3 ståsnører hver på litt ulike dyp, og det var snart fisk på hos oss begge og spesielt der hvor vi hadde lys på blinken. Frank var først ute med fangst.

En liten times tid etter at vi hadde fått ut snørene dukker Issac også opp, ivrig isfisker han også. Det er en stund siden vi så hverandre sist, så det var et virkelig hyggelig gjensyn.


Frank har fått med seg en hel sekk ved og med et par kubber også fra turbloggeren så får vi et finfint og varmende bål også etter hvert. Det blir nemlig småkjølig i trekken som finner veien over vannet fra sørøst.


Vi får oss også en hyggelig prat med en av hytteeierne i området som kommer glidende på skøyter forbi. Det er alltid trivelig å prate med folk som er godt lokalkjente i området.

Det var Frank som tok flest i dag og den største, om man i det hele tatt kan kalle den "stor". Issac tok nok den fineste røya, med sterkest farger.


Turbloggerens fangst var stort sett røyebarn på knappe 50 gram den største kanskje. Litt rart at det ble mest smått i dag. Vi har tatt fine eksemplarer her tidligere.

I halv tretida var turbloggeren forsynt og satte kursen hjemover. Frank og Isaac ville forsøke litt til og de fikk noen småtasser til før de gav seg. Til sammen da så ble det vel 20-30 smårøyer i dag.

Kulda har festet grepet over Haugalandet og det blir mer isfiske. Allerede i morgen er vi på plass igjen. Der vi var i dag var stålisen gode 10 cm tjukk, så den bærer godt.

Salar Sportsfiske får inn ny ladning med maggot på tirsdag får du lyst å prøve deg etter røya på Haugalandet. Det kan være lurt å forhåndsbestille hos Salar. Jeg og Frank gjorde det og fikk tak i de to siste boksene med maggot sist fredag.

PS. Vil du prøve deg på isfiske slik jeg gjør det, ja så kan du klikke her og lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.