torsdag 3. oktober 2024

Oktoberdager på Sørlandet

 

Kalenderen har passert oktobergrensa og det er godt ut på høsten. I dag skulle man nesten ikke tro akkurat det, men det kan glimte til.

Det nærmer seg en ukes tid på deilige Sørlandet for turbloggeren. Enda er det en uke igjen. Dagene nytes til det man trives best med: Uteliv, båtliv og fiske.

De store fangsten kan det ikke berettes om, men makrellen biter fremdeles etter skjeene på harpa. Bildet ovenfor er fra sist lørdag og enda er det flere igjen som godgjør seg som hummeragn. Det lukter stramt!

Der i gården har det ikke lykkes enda. Krabbeteina er pimpet for hummerfiske, men ingen sorte kardinaler i teina enda.

Naturfagslærer'n er ikke helt i feriemodus alltid og må planlegge litt framover også. Det høstes i skogen på mer enn én måte.

Har lett litt etter sopp, men det er seint nå virker det som her sør hvor jeg er. Andre detaljer i skogen legges fort merke til. Eika pleier jo ikke bli så rød! Kanskje jeg skal ta med det bildet på naturfagsprøven etter høstferien?

Der det ikke blir hummer i teina blir det i alle fall noen krabber. Krabbene på bildet skuffet stort med magert innhold av mat. Pussige greier. Jeg trodde de kanskje var fulle av mat nå ut i oktober?

Makrell har jeg fått på nær alle turen ut på sjøen. Likevel må jeg være litt forsiktig med å innta slik "nei-mat", selv om jeg ikke klarte å holde meg til en liten lunsj i går. Jeg glemmer ikke podagrasmertene fra i sommer!

Moro var det en formiddag å komme rimelig tett på en havørn som sirklet over båten en runde. Jeg heiv ut en makrell, men som de fleste vet synker makrellen fort. Havørna forsvant vestover.

I dag når dette skrives er jeg nettopp i land igjen etter tur nummer to på sjøen i dag. Et par makrell på harpa, men ingenting på bunn etter en times tid med bunnmeite med makrellagn.

Hadde jeg vært en halvtime lenger på sjøen i dag, ja så hadde jeg fått et nærmere bilde av det gamle skipet Gamle Oksøy på vei østover. Bildet fra verandaen får klare seg. Ikke verst det heller!

Det tegner til et par fine dager til før været snur og blir gråere. Jeg tåler det også.